Fotoarchief

 

 

Wandeling 27-05-2016 - De Wieden

 

Ook dit jaar hebben we voor een bestemming in Nederland gekozen, meer bepaald de streek rond De Weerribben en De Wieden. Een streek die zeer rijk is aan natuur, keuzemogelijkheden te over. Het wordt onze 10de versie, en voorlopig ook ons laatste natuurweekend.

Op vrijdag gaan we op stap met Natuurmonumenten. Zij zullen ons met één van hun fluisterboten rondleiden in De Wieden. Onderweg maken we nog een kleine wandeling over een venig hooiland.

 

Op vrijdag spreken we af bij het Bezoekerscentrum “De Wieden”, Beulakerpad 1, 8326 AH Sint-Jansklooster.Afspraak om 11.00 uur

Onze boot vertrekt om 13.00 (stipt). Bij aankomst (11.00 uur) maken we een kleine wandeling langsheen het vlonderpad en brengen we een bezoek aan het bezoekerscentrum. Na de picknick (drank kan je ter plaatse krijgen, of zelf meebrengen) vertrekken we voor onze boottocht. Voor de wandeling tijdens de boottocht zijn laarzen noodzakelijk.

Onderweg stap je uit voor een korte wandeling over een van de hooilanden aan de Bouwersgracht met bijzondere plantengroei zoals zonnedauw en veenbes. Opmerkingen: laarzen meenemen voor bezoek hooiland; in de periode juni/augustus kunnen er veel muggen zijn, dus draag bedekkende kleding. Duur: 3 uur

 

 foto's  Brigitte Van Passel

 

 foto's  Paul Creve

 

 foto's (3 dagen)  Hilde Lefebure

 

nog meer foto's

 Marcel & Marina Quintelier - Van Oirschot

Guy De Vos : laarzenpad - boottocht - knuppelpad