Werk mee bij Waasland-Noord

banner helpen

Wil je een steentje bijdragen voor meer en betere natuur in jouw buurt?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Samen met een vrolijke bende gelijkgezinden kan jij het verschil maken. En of je dat nu één keer per jaar doet of iedere dag, dat maakt niet uit. Alle helpende handen zijn welkom. 

 

Waarom vrijwilligerswerk?

  • Je draagt een steentje bij tot een betere wereld. Want vele kleintjes maken iets groot(s).
  • Je leert een heleboel nieuwe, gelijkgezinde mensen kennen
  • Je kan je talenten verder ontplooien. Of je ontdekt nieuwe talenten. 
  • Je ontstresst door de digitale en drukke wereld even te negeren.

Welk reden je ook hebt, bij ons ben je welkom.

 

Type vrijwilligers

De ene heeft veel tijd,de andere wat minder. Jan neemt graag verantwoordelijkheid op, voor Piet liever vrijblijvend. Voor ons maakt het niet uit, iedereen is welkom. 
Om praktische redenen is het voor ons wel handig om te weten welk engagement je wil opnemen. We onderscheiden hier 2 mogelijkheden:

  • Flexi-vrijwilliger: je komt en gaat wanneer je wil; iedere dag of 1 keer per jaar. Je taken zijn belangrijk, maar het is ook niet erg als je eens niet kan komen.
  • Kern-vrijwiliger: je hebt een functie binnen de vereniging en andere vrijwilligers rekenen op jou. Hoewel je nog steeds vrijwilliger bent, is er toch een verplichtend karakter. Vaak gaat het over coördinerende functies of belangrijke kerntaken. Je zit al eens vaker in een vergadering (die steevast wordt afgesloten met een drankje).

 

Hoe begin je eraan?

Alle begin is moeilijk, zo ook vrijwilligerswerk. Het werk, de mensen, de organisatie... Alles is nieuw. We doen er dan ook alles aan om het begin vlot en aangenaam te maken.

  • Registreer je bij onze kern als vrijwilliger. Dat doe je via dit formulier, waar je ook je interesses kan aangeven.
  • Schrijf je in op de nieuwsbrief "Vrijwilligers.flits". Via deze nieuwsbrief houden we onze vrijwilligers op de hoogte over het reilen en zeilen in onze vereniging. Hij wordt ook gebruikt voor de oproep "Helpende Handen". Wil je meehelpen met de wekelijkse werkploeg? Schrijf je dan ook in op "Vrijwillig Natuurbeheer". 
  • Eén van onze bestuursleden contacteert je voor een eerste kennismaking en verdere toelichting. Dit kan telefonisch, digitaal of persoonlijk.
  • Je spreekt af met een vrijwilliger om een eerste keer te helpen. Je leert zo ook de anderen kennen.

 

Word nu lid van de grootste natuurfamilie van Vlaanderen Lid worden